Life hack: USB-stick

Vertrouwelijke informatie zet je natuurlijk altijd op een beveiligde USB-stick. Maar ook deze kun je verliezen of vergeten te verwijderen uit de PC op je flex-plex of nadat je ergens een presentatie hebt gegeven. Beveiligd of niet, je bent je informatie dan wel kwijt.

Sommige mensen maken de USB-stick daarom vast aan de sleutelbos, maar ook die kun je vergeten uit de PC te halen als deze onder het bureau staat. Bovendien kan het gewicht van de sleutelbos de USB-stick deels uit de USB-poort trekken waardoor de verbinding niet goed is.

Deze life hack bestaat slechts uit een zogenaamde ‘badgejojo/yoyo’, zo’n katrolletje dat automatisch oprolt waar je je bedrijfspas of ski-pas aan vastmaakt. Deze maak je vast aan je tas en je zorgt ervoor dat je deze altijd gekoppeld laat. De kans dat je je eigen tas over het hoofd ziet en vergeet is een stuk minder groot en de USB-stick kan ook niet uit je tas glijden. De meeste life hacks maken het leven iets aangenamer, maar deze kan het verschil maken tussen een hoop gedoe – zoals een intern onderzoek of je naam in de krant – of niet.