Life hack: friet- = groentesnijder

Een lekkere rouwkostsalade maken kost soms wel wat tijd, vooral als je de komkommer, tomaat, appel, paprika en dergelijke in kleine blokjes wilt snijden. Er bestaan allerlei handige apparaten met heel veel accessoires (wellicht bekend van de televisiereclames), maar daar zit je ook niet altijd op te wachten. Vooral niet als je daarna ook een hoop met de hand moet afwassen (want je krijgt het in de vaatwasser niet goed schoon). Deze apparaten kosten vaak tussen de twee en zes tientjes. Kan dat niet wat handiger en goedkoper?

Na eerst een kookspeciaalzaak te hebben bezocht liep ik die ‘vreemde’ winkel met die Griekse naam binnen. Daar zag ik deze patatsnijder voor € 4,99. Simpel, geen bewegende delen en makkelijk schoon te maken.

Het bestaat uit een open binnenkoker met een snijblad en een aan één zijde gesloten buitenkoker. Je legt het product in de gewenste dikte op het snijblad en met de buitenkoker druk je het product door het snijblad heen, het valt rechtstreeks op je snijplank of bord. Letterlijk binnen een minuut heb je een salade klaar.

Ik kan me niet voorstellen dat deze oplossing niet eerder is bedacht, maar ik kon het niet vinden tijdens mijn zoektocht op het internet.